HOME
CONTACT
GESCHIEDENIS
WERKZAAMHEDEN
SERVICE
FOTO'S

Geschiedenis

Bouwbedrijf Thalen is vergroeid geraakt met Wapserveen. Begin vorige eeuw begon overgrootvader Arend Thalen hier op kleine schaal met een timmermansbedrijfje. Al snel klopte een toenemend aantal boeren bij de plaatselijke vakman aan. Het was het begin van een bedrijf, dat inmiddels niet meer uit het dorp is weg te denken.

Steeds ging de zaak van vader op zoon over. Na de oprichter nam grootvader Lambertus het roer over, die weer werd opge­volgd door vader Arend van de huidige eigenaar. Sinds 2001 bestieren Bert en Gineke het bouwbedrijf. Met nieuwe inzich­ten, maar met hetzelfde gevoel voor vakwerk, punctualiteit, service en gezelligheid. Natuurlijk heeft het bedrijf een professioneel kantoor, maar veel gesprekken met de klanten worden aan de grote keukentafel gevoerd.

Voor Bert Thalen stond al op vrij jonge leeftijd vast dat hij in navolging van z’n grootouders het bouw- en timmermansvak zou gaan uitoefenen. ‘De vrijheid en het contact met mensen vinden we zo mooi’, vertelt Bert. En natuurlijk de uitdaging een eenvoudige boerenschuur om te toveren in een luxe woon­huis, waarin de bewoners zich tot in lengte van jaren echt thuis zullen voelen. ‘Dat is iedere keer weer prachtig om te doen.’